Gå til hovedindhold

Når dit barn starter i skolen

At begynde i skole er begyndelsen på en ny og vigtig periode i jeres barns liv.

 • Læs op

Indhold

  Det er tid til skolestart og til et skoleliv med nye udfordringer, nye venner og nye voksne. Jeres barn får en ny hverdag, hvor det skal klare flere ting selv. 

  Når jeres barn begynder i folkeskolen har det en 10-årig grundskole uddannelse foran sig. Den består af 0.-9. klasse.  

  Herunder finder du forskellige informationer om skolestarten. 

  Inden skolestart: 

  Inden skolestart er det godt at øve selv at tage tøj af og på, samt holde orden på sit tøj i garderobe og omklædningen til idræt. Det er vigtigt, at barnet selv kan gå på toilet, trække ud, vaske hænder. Ellehøjskolen har et tæt samarbejde med daginstitutionerne i området om forberedelse til skolestart. Der er særlig fokus på at høre en fælles besked, vente på tur, drage omsorg for andre og blive livsduelig og selvhjulpen på mange fronter. 
  I to uger i starten af juni måned inden skolestart har jeres barn mulighed for at komme i førskole på Ellehøjskolen. I disse uger lærer jeres barn Ellehøjskolen og dens rammer at kende. Jeres barn lærer de voksne og kommende klassekammerater at kender. Dette gør selve skolestarten nemmere og mere rolig for barnet. 
  I vil i sommerferien modtage et brev fra Ellehøjskolen. Deri vil der blandt andet være et velkomstbrev fra jeres barns kommende klasselærer med informationer om første skoledag. Derudover vil der var informationer fra Ellehøjskolen om jeres barns fremtidige skolegang. 

  Fra 1. august har jeres barn mulighed for at starte i SFO, hvis barnet er meldt til. Hvis dit barn ikke er tilmeldt SFO kan det gøres her.
  Hvis dit barn ikke er tilmeldt SFO, må det kun opholde sig på skolen i skoletiden.  
  Vi anbefaler, at jeres barn kommer nogle dage i SFO inden skolestart, hvis barnet er tilmeldt. Dette gør overgangen lettere, og barnet bliver tryg med rammerne inden skoledagen starter. 

  Første skoledag: 

  Første skoledag for 0.klasse afhænger af ferie året. Se nærmere om første skoledag og ferie her. Alle de nye børn møder ind i fællesrummet i Kæret, som er afdelingen for alle børn indskolingsbørn. Her vil I blive modtaget af de lærere og pædagoger, som jeres barn skal være sammen med i 0. klasse.  

  Der vil i fællesrummet være en fælles velkomst af skoleleder Helle Mønster og indskolingsleder Mette Winther Schytz.

  I klasseværelset er det pyntet pænt op med flag og navneskilte. Klasselæreren vil fortælle om hverdagen i 0.klasse, og om de forventninger Ellehøjskolen har til jer forældre. I vil denne dag også få udleveret jeres barns skoleskema. På dette skema kan I se, hvornår barnet har idræt, biblioteksbesøg mv. Det er en god ide at hænge dette skema op synligt i hjemmet, så I kan hjælpe jeres barn med at huske idrætstøj, biblioteksbøger mm. 

  Efter fælles informationen i klassen, er det tid til at klasselæreren skal være alene med børnene i klassen. Alle forældre går med klassepædagogen og indskolingslederen til forældremøde i et andet lokale på skolen. Ved dette møde vil I som forældre blive informeret om skolens forventninger til jer, og I vil have mulighed for at få svar på jeres spørgsmål. I vil ved dette måde også blive introduceret til Aula, som er kommunikationsplatformen mellem Ellehøjskolen og jer som forældre. I vil ved denne lejlighed også have mulighed for at melde jeres barn ind i SFO’en og blive orienteret om Tabulex. 

  Efter et par timer, er skoledagen slut for jeres barn. Hvis jeres barn er tilmeldt SFO har de mulighed for at blive i SFO’en. 

   

  Sidst opdateret: 1. oktober 2023